Kaj verjamemo

Kot kristjani se o Jezusu želimo naučiti kar največ. Največjo srečo nam v življenju prinaša to, če sledimo Odrešeniku. Ko si boste prizadevali razumeti njegovo življenje in nauke, boste občutili, da vas ljubi.

Naročite brezplačno Mormonovo knjigo

Pogosta vprašanja

Ljudje imajo veliko vprašanj o »mormonih« oziroma članih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Za celotni seznam kliknite tukaj.

Da! Vsekakor. »Mormon« je navsezadnje samo vzdevek. Smo člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Zato verjamemo, da je Jezus Kristus Božji Sin, Odrešenik sveta, in da nas vse ljubi bolj, kot si lahko predstavljamo. Ali to pomeni, da imamo natanko takšna prepričanja kot vse druge krščanske cerkve? Ne. Vendar menimo, da smo nedvomno vdani privrženci Jezusa Kristusa.

Člani Cerkve Jezusa Kristusa se odločimo, da ne bomo pili piva, ker verjamemo v navdihnjena pravila za zdravje, ki nas spodbujajo, naj skrbimo za svoja telesa. Večinoma gre za pravila zdrave pameti. Nobenih nezakonitih drog. Nobenega alkohola. Nobenega tobaka. Poleg tega prepovedujejo tudi uživanje kave ali pravega čaja. Ne vemo točno zakaj, vendar verjamemo, da nam tako zapoveduje Bog, zato se poskušamo teh substanc vzdržati.

Da. In še kako. To je Božja beseda, knjiga svetih spisov in predpisano branje za srečno življenje. Navdih najdemo tudi v drugih knjiga svetih spisov, edinstvenih za Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Skupaj nas učijo pomembne resnice o Jezusu Kristusu.

Odvisno. Templji so odprti le za člane Cerkve, ki se pripravijo, zato da lahko iz tempeljske izkušnje odnesejo kar največ. Ko pa so dokončani in ob drugih posebnih dogodkih, potekajo dnevi odprtih vrat, da si ljudje lahko ogledajo notranjost. Veliko templjev ima tudi središča za obiskovalce in okoliše, ki so odprti za vse.

Sveta trojica je termin, ki ga veliko krščanskih veroizpovedi uporablja za opis Boga Očeta, Jezusa Kristusa in Svetega Duha. Sveti iz poslednjih dni zelo močno verjamejo v vse tri, ne verjamemo pa, da so vsi trije ena oseba. Mislimo pa, da so enega namena, in sicer, da nam pomagajo doseči resnično radost v tem in v prihodnjem življenju (v katero prav tako verjamemo).