Kaj uči Sveto pismo?

Sveto pismo nas uči, da Bog v vsej zgodovini nikdar ni prenehal ljubiti svojih otrok.

Sveto pismo je Božja beseda

To je zbir svetih knjig, ki so jih zapisali starodavni preroki in zgodovinarji. Ti avtorji so več kot štiri tisoč let zapisovali odnos med Bogom in njegovim ljudstvom. Njihove navdihnjene besede danes poznamo kot Sveto pismo.

Če upoštevamo nauke, ki jih najdemo v Svetem pismu, lahko spoznamo, kdo je Bog, se učimo od dobrih ljudi, ki so ga imeli radi, in razumemo, kako želi, da živimo.

Sveto pismo uči o Jezusu

Jezus Kristus je Božji Sin, ki je prišel na zemljo, da bi nas odrešil greha, žalosti, osamljenosti, bolečin in drugega. Ko je bil na zemlji, je učil lepe lekcije o služenju in ljubezni in napravil veliko čudežev. Te zgodbe lahko beremo v Svetem pismu in spoznamo, kako z Jezusom lahko premagamo težave.

Sveto pismo preučujmo skupaj
Srečajte se z misijonarji

Lekcije v Svetem pismo so za nas danes prav tako primerne, kakor so bile vselej. Ljubeči Oče v nebesih nas bo blagoslovil, če beremo njegovo besedo in si prizadevamo po njej živeti. Ko boste brali in se učili o ljubezni Boga, boste bolj čutili njegovo ljubezen v številnih svetopisemskih lekcijah, ki so nam lahko v pomoč pri soočanju z vsakdanjimi izzivi.

Deset zapovedi

Bog je v Svetem pismu ljudem dal deset zapovedi oziroma zakonov, po katerih naj živijo. Te zapovedi nam narekujejo, naj ljubimo Boga in spoštujemo druge. Narekujejo nam tudi, da ne smemo lagati, krasti, ubijati ali prešuštvovati (gl. 2 Mojzes 20). Bog danes še vedno pričakuje, da spolnjujemo deset zapovedi.

Višji zakon

Jezus nam je v Novi zavezi pokazal, kako bolje slediti Bogu. Učil je, da moramo poleg tega, da spolnjujemo deset zapovedi, misli in srca ohranjati čista. Vero v Jezusa v bistvu izkažemo tako, da živimo po dveh največjih zapovedih – da ljubimo Boga in da bližnjega ljubimo kakor sebe.

Ljubezen

Še pomembneje pa je, da Sveto pismo uči o ljubezni. Ko v Svetem pismu beremo zgodbe o ljubezni, lahko postanemo bolj podobni Jezusu. Lahko smo bolj ljubeči, bolj služimo in bolj odpuščamo. Ljubezen lahko čutimo do Boga, bližnjih in celo sovražnikov.

Še ena priča Jezusa Kristusa

Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni verjamejo tudi v še eno Božjo knjigo, Mormonovo knjigo. Kakor Sveto pismo nas uči o Jezusu in nam pomaga do odgovorov na nekaj najtežjih življenjskih vprašanj. Sveto pismo in Mormonova knjiga nam skupaj pomagata, da Odrešenika bolj poznamo in bolj ljubimo.

Spoznajte, kako Mormonova knjiga pričuje o Jezusu
Naročite brezplačni izvod

Pogosta vprašanja

Ljudje imajo veliko vprašanj o »mormonih« oziroma članih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Za celotni seznam kliknite tukaj.