Cerkev Jezusa Kristusa

Ko je bil Jezus na zemlji, je ustanovil Cerkev, zato da bi spoznali, kako se lahko vrnemo k Bogu. Ista Cerkev obstaja danes.

Jezus je organiziral Cerkev

Bog Jezusa ni poslal le zato, da bi nas odrešil grehov, temveč da bi ustanovil cerkev. Ko je Jezus umrl, je za seboj pustil več kot le pomembne pridige in nauke. Za seboj je pustil apostole, zapovedi in osnovno cerkveno organizacijo, ki bodo druge blagoslavljali še dolgo po njegovi smrti. Prav tako je pravičnim možem dal duhovništvo oziroma moč in polnomočje za delovanje v Božjem imenu. To je ista moč, ki jo je uporabil, ko je ozdravljal bolne, obudil mrtve in blagoslovil prizadete ter postavil voditelje svoje Cerkve.

Cerkev je odpadla

Ko je Cerkev rasla, so se apostoli soočali z vse večjo zmedo in odpadom med verniki in hudim nasprotovanjem nevernikov. Apostoli so umrli mučeniške smrti in ljudje so vse manj soglašali s temeljnimi točkami Jezusovih naukov. Začeli so ustanavljati različne cerkve brez Božjega polnomočja za to. Te cerkve so se druga od druge razlikovale in so zatavale od izvorne Cerkve Jezusa Kristusa.
 
Krščanstvo je posledično doživljalo vsesplošni odpad oziroma se je odvračalo od evangelijskih načel. Prave Cerkve, ki jo je ustanovil Jezus, na zemlji ni bilo več moč najti. Duhovniško polnomočje za delovanje v Božjem imenu je bilo izgubljeno, čista načela so bila izprijena, osnovne evangelijske resnice pa so bile razkropljene po različnih cerkvah.

Spoznajte, kako je Jezus obnovil svojo Cerkev
Srečajte se z misijonarji

Cerkev Jezusa Kristusa je bila obnovljena

Bog in Jezus sta po stoletjih poklicala novega preroka, Josepha Smitha, da bi obnovila Cerkev in vse njene prave nauke. 

Joseph je odraščal na kmetiji v Palmyri v New Yorku. Na tistem področju je za spreobrnjence tekmovalo veliko cerkva in pridigarjev. Joseph je bil zmeden glede tega, kateri cerkvi naj se pridruži, ker so vse učile drugače. V Svetem pismu je naletel na verz, ki pravi, naj vprašamo Boga, če imamo vprašanje, in nam bo odgovoril.

Joseph se je odločil, da bo molil. Odšel je na samo v gozd in pokleknil. Boga je v molitvi ponižno vprašal, kateri cerkvi naj se pridruži. V videnju sta k njemu prišla Bog in Jezus. Joseph je to sveto izkušnjo kasneje opisal takole: 

»Natanko nad svojo glavo sem zagledal snop svetlobe, ki je bil svetlejši od sonca, ki se je počasi spuščal, dokler me ni obsijal. /. . ./ Potem ko se je svetloba spustila name, sem zagledal dve osebi, katerih sijaja in slave ni moč opisati, ki sta stali nad menoj v zraku. Eden od njiju mi je spregovoril, me poklical po imenu in rekel, pokazujoč na drugega: 'To je moj ljubljeni Sin. Poslušaj ga!’« (Joseph Smith – History 1:16–17)

Bog Oče in njegov Sin Jezus Kristus sta Josephu rekla, naj se ne pridruži nobeni obstoječi cerkvi. Rekla sta mu, da bo Jezus preko njega naposled obnovil svojo izvorno Cerkev. Joseph Smith bo postal prerok prav kakor starodavni svetopisemski preroki. Kasneje je prejel pomembno duhovniško polnomočje, ki je bilo izgubljeno, in imel je moč, da je krščeval, zdravil bolne ter poklical apostole in druge voditelje. Obnovljena Cerkev je bila uradno organizirana leta 1830.

Jezus Kristus svojo Cerkev danes vodi preko prerokov

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je obnovljena Cerkev Jezusa Kristusa. Jezus je resnično na čelu svoje Cerkve in k Bogu nas vodi po sodobnih prerokih.

Pridružite se nam pri čaščenju Odrešenika Jezusa Kristusa! Blagoslovljeni boste, če boste preučevali njegove nauke v svetih spisih in poslušali, kaj je rekel prerokom in apostolom v današnjih dneh. Če boste v Gospodovi Cerkvi služili drugim, boste občutili Božjo ljubezen.

V cerkvi je dobrodošel vsak
Poiščite cerkev v svoji bližini

Pogosta vprašanja

Ljudje imajo veliko vprašanj o »mormonih« oziroma članih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Za celotni seznam kliknite tukaj.