Kakšna je Cerkev?

Cerkev je zatočišče pred zmedo vsakdanjika, čas, ko se osredotočimo na čaščenje Boga in ljubezen do bližnjih.

Nedeljsko bogoslužje

Vsako nedeljo se zberemo in pojemo hvalnice, poslušamo pridige in drug drugega učimo o Odrešeniku. V Cerkvi se duhovno napolnimo in izpopolnimo način, da Jezusa ohranjamo v središču svojih življenj. Vsi obiskovalci so dobrodošli pri našem krščanskem bogoslužju in čaščenju.

Časovni okvir bogoslužij se razlikuje od občestva do občestva. Vsekakor lahko vedno računate na en glavni sestanek za vse, kakor tudi na ločene razrede glede na starostne skupine in organizacije.

Prihranili vam bomo sedež
Poiščite cerkev v svoji bližini

Zakramentni sestanek

Bogoslužje za vse se imenuje zakramentni sestanek. Na tem sestanku se poje hvalnice, izreče molitve in pridige (oziroma »govore«), ki jih imajo vsak teden različni člani občestva. Najpomembnejši del sestanka je, ko vzamemo zakrament (oziroma vodo in kruh).

Zakrament nas spomni na Jezusa

Vsak teden se blagoslovi vodo in kruh in ju razdeli med občestvo. Ko ta simbola pojemo in spijemo, obljubimo, da se bomo spominjali Jezusove žrtve in si prizadevali spolnjevati njegove zapovedi. To je čudovita priložnost, da občutimo Božjo ljubezen in Svetega Duha prosimo, naj nas vodi in tolaži.

Glasba in hvalnice

Če pojemo o Odrešeniku in številnih blagoslovih, lahko čutimo Božjo bližino. Na tipičnem zakramentnem sestanku celotno občestvo zapoje tri od štirih hvalnic. Lahko so tudi dodatne glasbene točke zbora ali manjše skupine. V naši pesmarici lahko prepoznate nekaj hvalnic, kot sta »K tebi želim, moj Bog« ali »How Great Thou Art«, naučili pa se boste tudi nekaj novih. In povsem v redu je, če nimate posluha! Vseeno pojte, ko častite z nami.

Pričevanje

Vsako prvo nedeljo v mesecu na zakramentnem sestanku ni tipičnih pridig. Namesto tega lahko vsak član, ki ima kaj povedati, pride za govorniški pult in izrazi svoje občutke o evangeliju. Naša prepričanja in mnenja se lahko okrepijo, ko slišimo izkušnje drugih in občutimo, kako nas v srcih navda Božji Duh.

Drugi nedeljski sestanki

Bodisi pred ali po zakramentnem sestanku je vrsta drugih starostnih razredov za otroke in odrasle. Če bi se radi udeležili teh dodatnih sestankov, v cerkvi nekoga prosite in vam bo z veseljem pomagal najti pravi razred.

Družino pripeljite v cerkev
Poiščite cerkev v svoji bližini

Pogosta vprašanja