Pripadnost skupnosti

Smo navadni ljudje, ki poskušamo posnemati vzor Jezusa Kristusa. Drug drugega imamo radi, si pomagamo in skušamo po najboljših močeh slediti Jezusovim naukom. Pridružite se nam in občutite pripadnost in slogo.

Častite z nami!
Poiščite cerkev v svoji bližini

Pogosta vprašanja

Ljudje imajo veliko vprašanj o »mormonih« oziroma članih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Za celotni seznam kliknite tukaj.

Člani Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni so kakor vsi drugi. Pravzaprav bi bili presenečeni, kako normalni so lahko! V življenjih imajo vzpone in padce in vse vmes. Sveti iz poslednjih dni so poznani kot veseli, miroljubni ljudje, vendar to ne pomeni, da nimajo izzivov. Vsi se v življenju borimo, a če si po najboljših močeh prizadevate živeti po evangeliju Jezusa Kristusa, imate lahko dodatno moč in mir za premagovanje težav.

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni ima veliko kulturnih navad in običajev, ki se osredotočajo na družino. Na primer, člani Cerkve en večer v tednu namenijo družinskemu večeru. Druge tedenske dejavnosti vključujejo cerkvena zbiranja, kot so preprosti obedi in projekti služenja ali skupine mladih za najstnike. Veliko naših navad je običajnih, kot je praznovanje praznikov z družinami. Druge so bolj edinstvene, kot je blagoslov novorojenčka med bogoslužjem. Molimo v družinskem krogu, skupaj beremo svete spise in vsak mesec se prvo nedeljo skupaj postimo štiriindvajset ur.

Vsako nedeljo se zberemo in pojemo hvalnice, poslušamo pridige in drug drugega učimo o Odrešeniku. V Cerkvi se duhovno napolnimo in izpopolnimo način, da Jezusa ohranjamo v središču svojih življenj. Vsi obiskovalci so dobrodošli pri našem krščanskem bogoslužju in čaščenju.

Časovni okvir bogoslužij se razlikuje od občestva do občestva. Vsekakor pa lahko vedno računate na en glavni sestanek za vse, kakor tudi na ločene razrede glede na starostne skupine in organizacije.

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je varen kraj, kamor ljudje lahko pridejo po upanje o boljšem življenju s pomočjo Jezusa Kristusa. Cerkev nudi sveta orodja, običaje in nauke, ki vam pomagajo vzpostaviti in razvijati odnos z Bogom. Povrhu pa biti član Cerkve pomeni, da pripadate skupnosti ljudi, ki skrbijo drug za drugega.

Da, v družinskem krogu in kot Cerkev. Kaj je navsezadnje vredno proslavljati, če ne Jezusovega rojstva in vstajenja? Včasih nas ljudje zamenjajo s kakšnimi krščanskimi veroizpovedmi, ki praznikov ne praznujejo, a bodite prepričani, da jih.