Kaj je pobuda Svetu prinesite luč?

»Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.« – Matej 5:16, 16

Kaj je pobuda Svetu prinesite luč?

Pobuda #svetuprinesiteluc je povabilo, naj božični čas spremenimo v čas služenja. Gre za svetovno gibanje, s katerim se želimo v srcih dotakniti ljudi in jim spremeniti življenje z dejanji, ki jih je delal Jezus: s hranjenjem lačnih, tolažbo osamljenim, obiskovanjem ljudi, ki so bolni ali v stiski, in z izkazovanjem prijaznosti do vseh. Jezus je rekel: »Vi ste luč sveta.« (Matej 5:14) Pobuda #svetuprinesiteluc je popoln način, kako dopustimo, da naša luč – in Kristusova luč – sveti svetlo.

Predlogi za vsakdanje služenje

Pobuda #svetuprinesiteluc nas spodbuja, naj drugim izkazujemo ljubezen tako, kot jo je Jezus med svojim zemeljskim delovanjem. Za mesec december so pripravljene določene zamisli, da se bomo med božičnim časom v življenju lažje osredotočili na pomoč drugim. Če želite sodelovati, prenesite koledar s kratkimi predlogi.

Posebna nedeljska bogoslužja

Na predbožično nedeljo organiziramo poseben nedeljski sestanek, ki se osredotoča na rojstvo in življenje Jezusa Kristusa. Prijatelji in znanci, ki niso naše veroizpovedi, so dobrodošli vsako nedeljo, a na ta dan so še posebej vabljeni, naj pridejo in z nami častijo.

#svetuprinesiteluc vsak dan

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni si vsako leto za božič močno prizadeva, da bi širila sporočilo in poslanstvo pobude #svetuprinesiteluc. Vendar to lahko počnete vse leto, tako da vsak dan razmislite, komu bi lahko služili.

Druge možnosti, da svetu prinesete luč