Poiščite cerkev v svoji bližini.
Poišči lokacijo

Skupaj praznujte božič

Ta december praznujte radost Jezusovega rojstva na posebnem nedeljskem bogoslužju. To je odlična priložnost, da začutite mir božičnega časa, in tudi odlična priložnost, da povabite prijatelje, sosede in družino, naj z vami preživijo navdihujočo uro.

Pet nasvetov, da se boste v cerkvi dobro počutili

1. Predstavite se

Člani Cerkve vas bodo toplo sprejeli medse in vam pomagali, da se boste počutili kot doma. Brez skrbi se predstavite drugim in jih prosite za pomoč, če imate vprašanja. Vsi bodo veseli, da ste prišli!

2. Pozanimajte se, kaj lahko pričakujete

Božično bogoslužje običajno traja eno uro. Pogosto zajema pesmi, molitve in pridige (imenujemo jih »govori«) članov občestva. Med bogoslužjem bodo imeli člani Cerkve priložnost, da v spomin na Jezusa vzamejo zakrament.

3. Oblecite nedeljska oblačila

Dobrodošli boste v vsakem okusno izbranem oblačilu, ki vam je všeč. Večina moških nosi moške obleke oziroma srajce in kravate, ženske pa običajno nosijo obleke ali krila. Tudi otroci se lepo oblečejo. Ko se lepo oblečete, lažje občutite duha spoštljivosti in se pripravite, da se boste učili o Jezusu Kristusu in njegovih naukih.

4. Pozanimajte se o zakramentu (podobno obhajilu)

Vsak teden se blagoslovi kruh in vodo, nato se ju ponudi občestvu kot simbolični opomnik žrtvovanja, ki ga je opravil Jezus Kristus. Vendar udeležba ni obvezna. Če zakramenta raje ne bi vzeli, pladenj podajte naslednji osebi.

5. Z nami stopite v stik

Udeležbe na bogoslužju ni treba nikoli potrditi. A če ste glede udeležbe napeti, že prej lahko stopite v stik z občestvom. Poiskali vam bodo prijatelja, ki bo sedel poleg vas in poskrbel, da se boste počutili dobrodošlo. Kliknite tukaj, da boste dobili kontaktne podatke svoje lokalne cerkve.

Še več možnosti, da svetu prinesete luč