Kakšna so bogoslužja?

Vsako nedeljo se zberemo in pojemo hvalnice, poslušamo pridige in drug drugega učimo o Odrešeniku. V Cerkvi se duhovno napolnimo in izpopolnimo način, da Jezusa ohranjamo v središču svojih življenj. Vsi obiskovalci so dobrodošli pri našem krščanskem bogoslužju in čaščenju.

Časovni okvir bogoslužij se razlikuje od občestva do občestva. Vsekakor pa lahko vedno računate na en glavni sestanek za vse, kakor tudi na ločene razrede glede na starostne skupine in organizacije.

Vaš videz naj bo urejen. Dobrodošli ste, če pridete oblečeni v vsakršna primerna oblačila, v katerih se počutite udobno. Samo v vednost, moški so večinoma v oblekah ali v srajcah s kravato, ženske navadno nosijo obleke ali krila. Navadno se primerno oblečejo tudi otroci.

Upamo, da ne. Veliko naših članov v cerkev vsako nedeljo pride samih. A če bi radi, da je prvič nekdo z vami, mirno lahko stopite v stik z lokalnimi misijonarji, ki vam lahko najdejo prijatelja, ki bo sedel poleg vas. Vedno je težko, če si nov – a hitro boste spoznali druge člane občestva in se počutili kakor doma.

Ne. Obiskovalcem ni treba sodelovati. Ko občestvu med zakramentom razdelijo kruh in vodo (podobno obhajilu), pladenj preprosto lahko podate naslednji osebi. Sicer pa pri uredbi lahko sodelujete. Učitelj v Nedeljski šoli pogosto prosi za prostovoljce, ki bi brali svete spise. Če raje ne bi sodelovali, preprosto ne dvignite roke. Ne pozabite, ko se boste počutili bolj sproščeno, ste dobrodošli, da se nam pridružite pri tedenskih dejavnostih, družabnih srečanjih in projektih služenja. Radi bi vas spoznali in hvaležni bomo, če se boste vključili v skupnost.

To je verjetno odvisno od velikosti občestva, ki ga obiščete. Nekatera občestva so tako velika, da redni člani lahko ali ne opazijo, da ste obiskovalec. Druga so tako majhna, da se člani med sabo vsi poznajo in obiskovalca zagotovo prepoznajo in ga pozdravijo. V nobenem primeru se ne obotavljajte, da bi se predstavili in postavljali vprašanja. Vsi bodo veseli, da ste prišli.

Ne. Ne pobiramo darovanj ali podajamo košarice.