Kaj je pobuda Svetu prinesite luč?

»Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.« – Matej 5:16

...
V videu Svetu prinesite luč neki fant pomaga drugemu fantu vstati po padcu med igranjem nogometa.

Kaj je pobuda Svetu prinesite luč?

Pobuda #SvetuPrinesiteLuč vabi, da božični čas spremenimo v čas služenja. Gre za svetovno gibanje, s katerim se želimo v srcih dotakniti ljudi in jim spremeniti življenje z dejanji, ki jih je delal Jezus: s hranjenjem lačnih, tolažbo osamljenim, obiskovanjem ljudi, ki so bolni ali v stiski, in z izkazovanjem prijaznosti do vseh. Jezus je rekel: »Vi ste luč sveta« (Matej 5:14). Pobuda #SvetuPrinesiteLuč je popoln pristop, da dovolimo, da naša luč – in Kristusova luč – močno svetita.

Predlogi za vsakodnevno služenje

Pobuda #SvetuPrinesiteLuč nas spodbuja, naj drugim izkazujemo ljubezen tako, ko jo je Jezus med svojim služenjem na zemlji. Za mesec december so pripravljene določene zamisli, da se bomo med božičnim časom v življenju lažje osredotočili na pomoč drugim. Če želite sodelovati, si prenesite koledar s kratkimi predlogi.

Darilomati

Običajno stopimo do prodajnega avtomata, da bi kupili nekaj zase, a z darilomati v pobudi #SvetuPrinesiteLuč obdarujete nekoga drugega. Z darilomati lahko enostavno podpremo svetovne dobrodelne organizacije, ki ljudem v stiski nudijo izdelke, denimo oblačila, očala, zdravila, higienske pripomočke, invalidske vozičke, športno opremo in celo živali.

Darilomati so leta 2019 z darovanji zbrali več kot 3,9 milijonov dolarjev. Med nakupljenimi izdelki je bilo skoraj 63.000 piščancev, 1,6 milijonov obrokov, 955.000 doz cepiva, 3.500 parov čevljev in več kot 7.200 parov očal. Vseh sto odstotkov prispevkov dobijo dobrodelne organizacije, predstavljene na darilomatih, medtem ko Cerkev pokrije vse morebitne stroške kreditnih kartic.

Po zadnjem štetju lahko najdemo darilomate na desetih mestih – na osmih lokacijah v ZDA in dveh mednarodnih lokacijah.

Posebno nedeljsko bogoslužje

Na predbožično nedeljo organiziramo poseben sabatni sestanek, ki se osredotoča na rojstvo in življenje Jezusa Kristusa. Prijatelji in znanci, ki niso naše veroizpovedi, so dobrodošli vsako nedeljo, a na ta dan so še posebej vabljeni, naj pridejo in z nami častijo.

#SvetuPrinesiteLuč vsak dan

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni si vsako leto ob božiču močno prizadeva, da bi širila sporočilo in poslanstvo pobude #SvetuPrinesiteLuč. Vendar lahko to počnete vse leto, tako da vsak dan razmislite, komu bi lahko služili.

Druge možnosti, da svetu prinesete luč