Poiščite cerkev v vaši bližini.
Poišči lokacijo

Skupaj praznujte božič

Praznujte radost Jezusovega rojstva s posebnim nedeljskim bogoslužjem 19. decembra 2021. To je odlična priložnost, da začutite mir božičnega časa, ter tudi odlična priložnost, da povabite prijatelje, sosede in družino, naj skupaj z vami preživijo uro, polno navdiha.

5 nasvetov za odlično izkušnjo v cerkvi

1. Predstavite se

Člani Cerkve vas bodo toplo sprejeli medse in vam pomagali, da se boste počutili kot doma. Brez skrbi se predstavite drugim in jih prosite za pomoč, če imate vprašanja. Vsi bodo veseli, da ste prišli!

2. Vedite, kaj lahko pričakujete

Božično bogoslužje običajno traja eno uro. Pogosto zajema pesmi, molitve in pridige (imenujemo jih »govori«) članov občestva. Med bogoslužjem bodo imeli člani Cerkve priložnost, da v spomin na Jezusa vzamejo zakrament.

3. Oblecite se v svoja najboljša oblačila

Dobrodošli boste v vsakem z okusom izbranem oblačilom, ki vam je všeč. Večina moških nosi moško obleko oziroma srajco in kravato. Ženske običajno nosijo obleko ali krilo. Tudi otroci se lepo oblečejo. Ko se lepo oblečete, lažje občutite duha spoštljivosti in se pripravite, da se boste učili o Jezusu Kristusu in njegovih naukih.

4. Poučite se o zakramentu (podobno kot sveto obhajilo).

Vsak teden se blagoslovi kruh in vodo, nato se ju ponudi občestvu kot simbolični opomnik na žrtvovanje, ki ga je opravil Jezus Kristus. Vendar udeležba ni obvezna. Če bi zakramenta raje ne vzeli, pladenj podate naslednji osebi.

5. Dobrodošli ste, da stopite v stik z nami

Udeležbe na bogoslužju ni treba nikoli potrditi. A če ste glede udeležbe napeti, lahko v stik z občestvom stopite že pred tem. Poiskali vam bodo prijatelja, ki bo sedel poleg vas in poskrbel, da se boste med obiskom čutili dobrodošle. Kliknite tukaj in poiščite kontaktne podatke za vašo lokalno cerkev.

Še več možnosti, da svetu prinesete luč